irade savasları: aliexpress maceram bölüm 2!


uyanın uyanın 2. bölüm baslıyor! :)

Merhabalar! :) Bölüm 1'ini burada bulabileceginiz, sizlerle Aliexpress alısveris tecrübelerimi paylastıgım serinin 2. bölümü ile karsınızdayım! Söz verdik, yapıyoruz! lsjfkl Efendim Bölüm 2'nin konusu; evcil hayvan aksesuar alısverisleri. Söz konusu evcil hayvan burada kedi (yukarda gördügünüz kücük vampir, daha spesifik olmak gerekirse), ama aynı ölcüde köpek sahiplerinin de isine yarayabilecek seyler icermekte yazı, bilginize. Fazla uzatmadan baslayalım hemen :)


BOLUM 2: EVCIL HAYVAN AKSESUARLARI

Temel ürünlerle baslayıp daha cicili bicili olanları sona bırakacagım. Bu arada bir "aksesuar"dır gidiyor lksdjf ama genel anlam tasıyan bir sözcük altında toplamak istedim bütün ürünleri, o yüzden böyle. Simdi neymis, ne degilmis göreceksiniz zaten.

Ilk ürün bir gögüs tasması, solda gördügünüz de Aliexpress'in Android cihazlar icin suradan indirebileceginiz uygulamasından bir ekran alıntısı. Uygulama bence sitesinden cok daha pratik ve hızlı. Biraz ne nerede alıstıktan sonra hicbir sıkıntı yasamıyorsunuz, üstüne bir de mobil alısverislerinizde normal fiyatların üzerinden kücük indirimler de oluyor bazen :)

"Siparislerim" (My Orders) sekmesini kullanarak Aliexpress üzerinden yaptıgınız tüm alısverisleri (en eskisini bile); satıcı (seller), ürün adı, fiyat, kargo bedeli (shipping) vb. bilgilerle birlikte görebiliyorsunuz. Bu tasma su an yazlıkta oldugu icin gercek fotografını koyamıyorum buraya, ama acıkcası cok kullanabildigimiz bir ürün olmadı. Hem kedim Zeyna'ya biraz kücük geldi, hem de o dönem biz acemisiydik isin, iyi ayarlayamadık sanırım tasmanın genisligini. Klasik, tek renk bir gögüs tasması idi görseldeki gibi. Kilit kısımları Zeyna'nın kolaylıkla silkinerek ya da erisebilirse disleriyle kopararak acabilecegi cinsten; o yüzden üstünde basında giyecekten, tasmadan hoslanmayan hayvanlara önermem, kolaylıkla kurtulabilirler böyle bir seyden.

Fiyatı görüldügü gibiydi, 120 cm de kayıs uzunlugunu ifade ediyor, kayısıyla birlikte geliyor bu tasmalar genellikle. Satıcının adı da görselde görünüyor ama kontrol ettim, artık böyle ürünler satmıyor kendisi kozmetige yönelmis klsjf o yüzden link vermek anlamsız sanıyorum ki.


Sıradaki ürün bir battaniye. Daha dogrusu benim battaniye niyetiyle alıp, elime gecen toz bezi büyüklügündeki ürünle hayal kırıklıgına ugramam ana fikirli sonu gelmeyen cümle klasjdlk Tamamıyla sorumlusu benim bu hayal kırıklıgının, satıcıyla hicbir ilgisi yok, cünkü sizin de suraya tıkladıgınız takdirde göreceginiz üzere ebatları yazıyor battaniyenin 60x40 cm, 80x60 cm, 100x80 cm seklinde. Ben kafamda nasıl canlandırmıssam en kücük boyunu tercih etmisim, elime de haliyle kücücük bir sey geldi. Yumusaktı, görseldeki gibiydi hemen hemen, ama biraz fazla yumusak oldugu icin Zeyna dogru olmayan niyetlerle yaklastı battaniyeye ksljfkldjf "dogru olmayan" Allahım klshjdlkhf o yüzden kısırlastırılmıs hayvanım kendini telef etmesin diye bunu bir sürü kedisi olan bir komsumuza verdik :)

Asagıda, Zeyna'yı, pelerin gibi boynuna bagladıgım battaniyeden kurtulmaya calısırken fotografını cekmeye calısan bir adet bana "ne bakıyon? komik mi su an ne bakıyon?" bakısı atarken görüyorsunuz :D


Yukardaki linkin haricinde magazaya, My Pet Store'a dogrudan gidebilmek icin suraya tık lütfen :) Harika seyler var evcil hayvanlar icin, delirtirler insanı billa ksjfslkd



Bir diger gercek fotografını gösteremeyecegim ürün de bu boyun tasmaları. Bunlar yukardaki battaniye görselinde oldugu gibi satıcının paylastıgı görseller, bana gelen tasmalar da bu görsellerdeki gibiydi tam olarak. Turuncu, mor ve pembe renklerini aldım; turuncu Zeyna icin, diger ikisi de yazlık komsumuzun kedisi ve köpegi icindi :)

Zeyna gögüs tasmasınden ne kadar nefret ediyorsa boyun tasmasından da o kadar tiksiniyordu klsjf ama bu tiksinti daha gizliydi, o yüzden bir müddet cesitli sekillerde kayısları, kopcaları, kilitleri olan boyun tasmaları almaya devam ettik ona. Bunun önce kurdelesini kopardı, sonra da kayısı zorlamaya basladı. Tasma da gördügünüz gibi kayısı ve kilidi kemer mantıgında olan bir tasma, acmak kurtulmak mümkün olmamalı bir kedi icin. Buna ragmen, ve tasmayı özellikle iyice sıkılamamıza ragmen (elbette boynunu acıtmayacak sekilde) bir gün kayısı vampir dislerine takmayı becerdi ve babam bu saf cocugu kendini bogmak üzereyken buldu. O an cok hızlı bir kararla eline bıcagı alıp kayısı kesmeseydi, Zeyna su an hayatta olmayabilirdi. Iste o gün saf vampire bu tip seyler almayı bıraktıgımız gün oldu.

Magaza: BEST LIFE NO.8 STORE
Tasmaların her biri 1.14 dolar :)


Bir baska boyun tasması da böyleydi; öndeki papyonun dügüm kısmından sallanan arkadaki gibi bir zili vardı daha dogrusu :D SU AN NEDEN YOK ACABA DEGIL MI, BAK ALLAHIN ISINE kljdsfk kuduz bir kediye sahip olmak gercekten harika.................

Zeyna bu papyonu bir süre taktı, ama sonra kilidini disleriyle ısırarak acmaya basladı, zili kopardı (belki de kendi yürüdükce sıngır sıngır eden bir seyin varlıgı evladımı delirtti kim bilir......), biz de sonunda tasmayı yerlerden toplamaktan sıkıldık.

Magaza: Lucky Star Shop ^_^ ama ürün sanırım satılmıyor artık. Fiyatı da 1.02 dolar idi.

henüz tasma tek parca, Zeyna da kücük bir jojoba iken lsjfkldj


Iste bu tasma, onca sey icinde aldıgım en isabetli ürün oldu diyebilirim. %100 güvenilir, dayanıklı (kastım Zeyna'ya BILE dayanıklı olması), harika bir gögüs tasması. Biz bunu Zeyna'yı arada sırada bahceye cimen yemeye ya da Bostanlı sahile cıkarırken kullanıyoruz, cünkü Zeyna kontrolsüzce dısarda dolasan bir kedi degil, full kafasite ev kedisi. Yukarda bahsettigim gibi, üstüne herhangi bir sekilde böyle bir sey giydirilmesinden kesinlikle memnun olmuyor; zaten anında yere cöküyor, uzun süre yürüyemiyor, zıplayamıyor vs. tripten tribe kosuyor hayvan ne yapacagını sasırıyor. Sonuc olarak mecbur kalmadıkca kullanmadıgımız, fakat kullandıgımızda cok güvenilir buldugumuz bir ürün.

Magaza: RuiLi Love Baby, fakat ürün artık satılmıyor sanırım. Yine de evcil hayvanlar icin baska baska seyler bulabilirsiniz. :) Fiyatı 7.93 dolar görünüyor, fakat ben bu kadar para vermedim kesinlikle bu tasmaya, sonradan degismis olabilir.

manken: Zeyna the cat skjdh

ürün detayları


......Ve sonuncu parca :drumroll: aynı zamanda koleksiyonumun en nadide parcası klhsf

Ya bu benim bebegimdi, bunu ben elime aldıgımda ne kadar sevinmistim böyle güzel ve iyi kalitede olmasına, yumusacık, sıcacık............. ama olmadı, HEYHAT OLMADI giydiremedik arkadaslar, evde üc kisi bir kediye bir onesie* giydiremedik ksljfsdhf ffffff hala kuduruyorum acıkcası, TOTORO YA TOTORO kim Totoro onesie'si giymek istemez ki :( filan böyle düsündükce canım sıkılıyor, Totoro sonujda....

Eyyorlamam bittikten sonra, 31 Aralık gecesi son defa (gerekirse bayıltarak filan klsjf) Zeyna'ya bunu giydirmeye calısacagım, eger basarılı olursam Aralık ayı favori fotograflarıma kesin girer o kare, ordan görürsünüz :D eger basarılı olamazsam............... ühühühüh hazır degilim buna bilmiyorum

Ustteki fotografta onesie'nin sırtta kalan kısmını, yanda ise karın kısmını görüyorsunuz. Cıtcıtlı dügmeleri var. Cok cok sakin bir hayvanınız yoksa böyle giydirmesi zor seyler almayın, benim gibi üzülmeyin, pisman olmayın. Hayvan istemiyor, istemedigini de her sekilde belli ediyor, yapacak bir sey yok (kabul asamasına cabuk gectim kshfk).

*onesie : tulum :3

Magaza: Romantic Houses, fiyatı 4.92 dolar.


ürün detayları

Bölüm 2'nin sonuna geldik! Umarım bilhassa hayvan sahipleri icin faydalı bir post olmustur, hayvan sahibi olmayanlar da eglenerek okumuslardır :) Görsellerin boyut ve tasarım farklılıgı icin özür dilerim; bir kısmı Aliexpress'ten, bir kısmı telefon hafızamın derinliklerinden, bir kısmı da bu post icin hususi cektigim ürün fotoları olunca böyle oldu. Son bir not: Ayıcık desenli gögüs tasmasının detay görselinde dikkatinizi cekmis olabilir, bu ürünlerde beden tabloları var hangi ırk icin hangi bedenin uygun oldugunu gösteren. Ozellikle temelde köpekler icin satılan bir ürünü kediniz icin alıyorsanız daima S bedene yönelmelisiniz. En kücük ırk köpege denk oluyor kedi bedeni, kediniz obez degilse :D

Kafa dagıtmak icin tekrar burada bulusmak dilegiyle, kendinizi cok ciddiye almayın, kücük mutluluklar hep sizinle olsun, sevgilerimle, hoscakalın!
Bu yazının kücük mutlulugu: sizi tanımayan bir sokak hayvanının size güvenmesi ve onu sevmenize izin vermesi, degildir de nedir :)

lsim.

Yorumlar